Dinsdag 18 Juni – Opnieuw slechte weersvoorspellingen!

Het ziet er steeds minder goed uit voor de volgende dagen!
Wind blijft veel langer in de NO-lijke sector en draait dan vrijdag naar Zw en neemt toe met de komst van een nieuwe depressie!!!

We bevinden ons vandaag in de brede warme sector van een depressie met kern boven Bretagne. In deze warme sector ontstaan boven Frankrijk enkele thermische lagedrukkernen. Daardoor ontwikkelen er zich onweersbuien, die in verzwakte vorm
onze kust kunnen bereiken. In de nacht van woensdag op donderdag steekt een actief onweerscomplex de Franse grens over, om verder te trekken naar Nederland. Daarna krijgen we te maken met een westelijke stroming, die gematigde maritieme lucht aanvoert.

Morgen is het vrij zonnig, maar tegen de avond neemt de kans op onweer gevoelig toe. Door de wind van over zee liggen de maxima aan de kust beduidend lager dan in het binnenland. Het kwik loopt niet veel hoger op dan 18°C. Matig tot goed zicht. De wind waait matig (3 à 4) uit NO, krimpt tijdelijk naar NW en neemt toe tot matig (4).

Donderdag is het overwegend zwaarbewolkt en vallen er geregeld buien. Vooral ‘s ochtends is daarbij ook onweer mogelijk. Maxima rond 19°C. Matig zicht tijdens de neerslag. De wind waait matig tot vrij krachtig (4 à 5) uit N en neemt af tot matig (3 à 4).

Vrijdag is het wisselend tot zwaarbewolkt met nu en dan een bui. Maxima rond 18°C. Goed zicht, matig tijdens de buien. De wind waait matig (3 à 4) uit WNW, krimpt naar WZW en neemt toe tot matig (4).

Dit weekend passeert dan een depressie met verscheidene fronten. Op de zuidelijke flank van dit laag staat een stevige ZW-lijke stroming.

Na het weekend komen we terecht in de koelere lucht achter deze depressie. Vanuit het westen komt opnieuw een uitloper van het Azorenhoog opzetten. Het ziet er naar uit dat er vanaf volgende week dinsdag opnieuw kansen op lichter weer en een NW-lijke stroming zijn!

Fritz Buyl
Marien meteoroloog weather4expeditions

[button link=http://www.c-row.be/2013/06/18/dinsdag-18-juni-–-terug-slechte-weersvoorspellingen#respond]Reageer[/button]

2 Replies to “Dinsdag 18 Juni – Opnieuw slechte weersvoorspellingen!”

 1. Beste Sefan
  Hier alle hoop op succes vanwege je
  voegere leerkracht 6de leerjaar Herne.
  Was aangenaam verrast dat te lezen
  in de krant en twijfel niet ,jou kennende,aan de uitkomst van die onderneming.
  Vele grtn
  Jempy

Leave a Reply