Zondag 19 mei

Op het menu stond een lange duurtraining van 12 uren. Startsein om 8u30 in de haven van Blankenberge . Volgens onze berekeningen ging de stroming op dat moment richting Nederland. We roeiden tot in Zeebrugge, waar de zeevaartpolitie ons opwachtte en ons vertelde dat er windsnelheden van 5 Bft aankwamen.

Op aanraden van de zeevaartpolitie roeiden we terug richting Blankenberge om eventueel te kunnen binnenvaren bij hevige rukwinden. Daar aangekomen besloten we om toch nog wat verder te roeien. De stroming was al gedraaid richting Frankrijk. Fijn gevoel… Surfen op de golven met de wind in de rug. In de Haan besloten we om terug te keren. De wind was intussen al aangewakkerd.

En toen was het feest… tegenstroom en rukwinden van 5 Bft ! We roeiden op 500 m van de kust en merkten dat de wandelaars ons tempo meer dan vlotjes aankonden. Onder het motto : zolang we vooruit en niet achteruit gaan, roeiden we verder… 4 uren later zijn we aangekomen in de haven van Blankenberge. Een traject dat we bij normale weersomstandigheden afwerken in één uur.  Na 8 uren trainen besloten we dan toch maar om de haven binnen te roeien. Safety First!