Zondag 28 april

Doel van de training: 8 uren roeien op zee
Weersomstandigheden : NW wind – 2 à 3 Bft

Voor een training bekijken we steeds het getijboekje om na te gaan wanneer het hoog- en laagwater is. Zo komen we te weten hoe het zit met stromingen op zee.

We hadden vooropgesteld om de training te starten om 10u. Het getijboekje vertelde ons dat er op dat moment laagwater was in de haven van Blankenberge. Het water was zo laag gezakt dat we de boot niet in het water kregen. We moesten dus een andere plaats zoeken om onze boot te water te laten… Iets later in Oostende vonden we een brave man die ons met zijn tractor op het strand in zee trok.

Om 12u startte de training. We hielden een vast stramien aan: 2u roeien waarna we mekaar afwisselden om te eten. We willen vooral vermijden dat we tijdens het ravitailleren verder afdrijven… er moet dus steeds geroeid worden.

We zien echt wel knappe taferelen op zee… Opeens naderde een vissersboot, gevolgd door een zwerm meeuwen. Een heel mooi beeld om te filmen, dacht Koen. Koen monteerde de gopro (camera) op de boot. Het zouden inderdaad heel mooie beelden zijn geweest…ware het niet dat iets later de gopro van de boot viel en in zee stortte. Hij ligt nu op de bodem van de Noordzee en maakt beelden van zeehonden en bruinvissen.

We volgden de kustlijn en roeiden Oostende – Koksijde – Oostende. Na 8 u of 45 km roeien was de training beëindigd. We kwamen aan land om 20u. Fysisch was alles nog ok, op een paar blaren op onze handen na. We beseffen nu wel dat de afstand Ramsgate- Oostende ( 24 uren roeien) een beetje hels zal zijn… wordt vervolgd!