Zondag 21 april

Doel van de training:  testen met begeleidende boot en roeien tijdens de nacht

Weersomstandigheden : windstil

We spraken af om 19u in de haven van Blankenberge om er voor het eerst te roeien met onze nieuwe boot van eigen fabricaat, genaamd Cath . Een boot die voor het eerst te water wordt gelaten  daar hoort champagne bij …

We hadden  afgesproken met Eric, de man die ons met zijn boot zal begeleiden tijdens de overtocht.  Na een kennismaking trokken we samen naar zee om er een aantal testen uit te voeren: het slepen van de boot, het simuleren van een noodsituatie en het roeien tijdens de nacht. Tijdens de training kregen we het bezoek van de zeevaartpolitie, een roeiboot in volle zee is blijkbaar geen bekend fenomeen. Na een kort gesprek kregen we de toelating om de training voort te zetten.

Deze training was heel belangrijk voor ons, we hebben heel wat bijgeleerd en er moet nog wat bijgestuurd worden.  Voor ons was de training geslaagd.

Einde van de training 22u30